Etang des GauloisDe vissenHet meerReglementenPlattegrondAccommodatieOmgevingTarieven & beschikbaarheidExtra info

Etang Des Gaulois

Omgeving

Het Parc du Morvan ligt in het centrum van de streek Bourgondië. Het gebied is heuvelachtig tot 910 meter hoogte en wordt omringd door de grotere plaatsen Dijon, Autun, Nevers en Avallon. Het rustieke gebied bestaat o.a. uit eindeloze bossen en weilanden met daarop kleine groepjes bomen.

Omgeving_Etang_des_Gaulois_2.jpg Omgeving_Etang_des_Gaulois_3.jpg

De Morvan telt 175 hectare wandel- en fietspaden en is dus zeer geschikt voor wandelaars, fietsers, abseilers, sportvissers, ruiters, minigolfers en rustzoekers. Het zuidelijk gelegen uitzichtpunt Perle du Morvan' bij Uchon biedt u een prachtig panorama.

Frankrijk beschermt de natuurlijke en culturele waarde van Parc du Morvan met liefde. Ze ontplooit diverse groene activiteiten en stimuleert nieuwe initiatieven. Parc du Morvan heeft een beschermde status, ze bezit het label Parc Naturel Regional. Dat betekent dat het gebied aan vastomlijnde eisen voldoet. Het beschermen en beheren van de natuur en het culturele erfgoed gaan hand in hand met het stimuleren van economische, maar verantwoorde, initiatieven. Gestimuleerd worden bijvoorbeeld experimenten met medicinale planten en verstandige toeristische activiteiten. Dat gebeurt via subsidiegelden. Vijftig procent van de medicinale planten uit Frankrijk komt uit de Morvan. Daarnaast is het kweken van kerstbomen hier een belangrijke bron van inkomsten.

Etang des GauloisDe vissenHet meerReglementenPlattegrondAccommodatieOmgevingTarievenExtra info