Etang des GauloisDe vissenHet meerReglementenPlattegrondAccommodatieOmgevingTarieven & beschikbaarheidExtra info

Etang des Gaulois

Reglementen 

ATTENTIE: BIJ DE STEKKEN 9, 7 en 20 zijn boeilijnen geplaatst !

 

HET IS  VERBODEN OM ACHTER DEZE BOEILIJNEN TE VISSEN  ! ! 

Woord vooraf:

Etang des Gaulois is gelegen aan de rand van het Parc regional du Morvan. De zorg voor het milieu en leefomgeving in dit gebied is voor Franse begrippen uitzonderlijk hoog. Eigenaren doen alvast een beroep op de vissers om hier zeer goed mee om te gaan. (Dus absoluut geen afval, ontlasting, peuken etc. laten rondslingeren). Laat bomen, struiken etc. met rust. Hier wordt zeer streng op gecontroleerd ! Op etang des Gaulois is ook een soort verkeers en boot circulatie plan van toepassing. De details kunt u zien en lezen bij de plattegrond van deze bestemming. Zowel vissers als niet-vissers dienen in het bezit te zijn van een goede reis en ongevallen verzekering !

Tot slot:

Vermijd zoveel mogelijk het maken van lawaai, overdreven hard staande radio's, beetverklikkers etc. U bevindt zich immers in een mooi en schitterend gelegen natuurgebied.... 

LET OP ! WIJZIGINGEN / AANVULLINGEN REGELEMENTEN MET INGANG VANAF -10-2021:

1. Als gevolg van diverse conflicten / ruzies de afgelopen  seizoenen mogen de voerboten maximaal 80 a 100 mtr uitgevaren worden en zoveel mogelijk recht vooruit vanaf de geboekte stek ! 

2. Het maken van foto's bij vangsten vanaf 20kg en meer dient in het water te gebeuren !

3. Het gebruik van waadpakken/waders/laarzen is noodzakelijk/verplicht !

4. Op stek 11 zijn helaas meerdere schapen gestorven als gevolg van het eten van Pellets etc......Sluit bij eventueel gebruik van Pellets deze zakken zeer goed af ! OP DEZE STEK ZIJN HONDEN VERBODEN ! !

Algemene reglementen, bepalingen en informatie:

Aankomst tent vissers: Op zaterdag vanaf 11.00 Uur S.V.P. melden bij de receptie !

Aankomst Gite: vanaf 15.00 Uur ! 

Vertrek: Voor 10.00 Uur s'morgens.

VIP STEK 10 maximaal 4 hengels !

Openingstijden receptie in het hoofdgebouw: Zie de aankondiging daar ter plaatse.

Voor de stekken die per auto bereikbaar zijn geld:

Snelheid limiet 20 km per uur.

Gelimiteerd bezoek van kennissen, vrienden, familie etc. (voor 1 dag !) tijdens uw sessie op Etang des Gaulois is mogelijk, echter uitsluitend na voorafgaand overleg en betaling van entreegeld van 15,- euro per persoon.

Honden zijn toegestaan op de tentstekken maar niet in de Gite of Chambre d'Hote. Er dient wel vooraf contact met karpervisvakanties.nl te worden opgenomen voor overleg. Het meenemen van honden van het ras Bull Mastif naar Frankrijk is verboden. Lees HIER de regelgeving voor wat betreft het meenemen van uw hond naar Frankrijk.

U krijgt tijdens uw sessie de beschikking over een schepje en poepzakjes om de uitwerpselen van uw hond (verplicht !) op te ruimen. Honden dienen in alle redelijkheid aangelijnd en kort te worden gehouden.

Afvalzakken worden beschikbaar gesteld tijdens uw sessie. Op de stekken staan afvalbakken voor het afval. LET OP Glas kan aan het einde van uw sessie ingeleverd worden bij de eigenaren Deze bakken worden regelmatig wekelijks geledigd. Ook asbakken voor uw peuken zijn beschikbaar.

Kinderen en andere minderjarigen zijn welkom, maar dienen altijd en op het hele terrein begeleid te worden door ouders of andere volwassenen en mogen de rust niet verstoren.

Het meenemen van uw eigen echte boot is verboden ! Eigenaren stellen voor die stekken die alleen per boot kunnen worden bereikt, een grote boot met elektromotor voor het aan en afvoeren van uw materiaal beschikbaar, en een kleine boot voor andere overvaarten zoals toiletbezoek, het nemen van een douche, elektrisch scheren etc. 

Op etang des Gaulois zijn een verplicht boot circulatieplan en vaarroute van kracht. Het varen met boten buiten deze verplichte boot vaarroutes is absoluut verboden ! Het is verplicht om tijdens bootgebruik een zwemvest te dragen! Het gebruik van op afstand bedienbare baitboten is wel toegestaan. Zie de toelichting bij plattegrond van deze bestemming. Bij overtreding van deze regel is onmiddellijke verwijdering van het terrein het gevolg ! Hierover is geen discussie mogelijk.

Bij aankomst de ontvangen voucher tonen ! Er kan om een kopie van uw legitimatiebewijs ! (Paspoort of identiteitskaart) worden gevraagd en om een kopie van uw afgesloten reis en ongevallenverzekering. Bovendien wordt u ook gevraagd om bij aankomst de regelementen (opgesteld in de nederlandse taal) te ondertekenen voor gelezen en akkoordverklaring.

Roken in en om de Gite, en in de sanitaire voorzieningen en in en om het hoofdgebouw is ten strengste verboden.

Excessief gebruik van alcohol is ten strengste verboden en leid onherroepelijk tot verwijdering van het terrein.

Drugs en wapens zijn verboden. Het zwemmen en in bomen klimmen is verboden.

Ook peuken/filters dienen te worden opgeruimd!

Open vuur en kampvuren zijnniet toegestaan rondom het viswater i.v.m. brandgevaar. Een gas barbecue mag wel gebruikt worden. Wees zo voorzichtig mogelijk met vuur! Zorg zo goed mogelijk voor de natuur en het milieu. Het is toegestaan om tijdens uw vissessie gebruik te maken van camping-gaz.

Het is verboden om op blote voeten op het terrein te lopen, ivm met mogelijk voorkomen van glas en/of bouw restanten ! Draag ten allen tijde schoenen ! 

Op Etang des Gaulois is elektriciteit aanwezig, echter uitsluitend bedoeld voor het opladen van baitboten en mobiele telefoons etc., dus niet voor het aansluiten van mobiele koelkasten e.d. Bij het hoofdgebouw is een koelkast (freezer) beschikbaar voor het bewaren van freezerbaits (geen tientallen kilo's). En dus niet voor het bewaren van levensmiddelen etc.

Op uw stek kunnen op verzoek uitstekende en vriendelijk geprijsde maaltijden en/of ontbijt worden bezorgd.

Bij aankomst meldt u zich eerst bij de receptie waarna u met de auto naar die stekken mag rijden die per auto bereikbaar zijn, om vismaterialen etc. in en uit te laden. Voor de overige stekken volgt u S.V.P. de aanwijzingen van de beheerder op.

Het gebruik van extreme hoeveelheden voer is verboden.

Het is verboden de landerijen die zich in de nabije omgeving van enkele stekken bevinden te betreden (Dit is privé bezit.) Laat eventueel grazend vee zoveel mogelijk met rust.

Aggregaten, schijnwerpers of zeer sterke lampen zijn verboden.

Het gebruik maken van de op Etang des Gaulois aanwezige toiletten is verplicht!

OPENINGSTIJDEN SANITAIRE VOORZIENINGEN VOOR TENTVISSERS:

Dagelijks van 08.00 tot 20.00 uur 

Het afwassen/afspoelen van uw bestek/eetgerei kan in de bij de receptie aanwezige keuken, dus NIET bij het sanitairbloc.

U mag (uitsluitend in overleg) naar een andere (en mits beschikbaar) stek verkassen.

Bij voortijdig vertrek of verwijdering van het complex vindt geen restitutie plaats.

Roofvissen met blinkers en of levend aas is verboden van 1 maart tot medio december.

Gelet op de onderlinge afstanden tussen sommige stekken adviseren we het meenemen en het gebruiken van Walkie talkies.

De beheerder of zijn vertegenwoordiger(s) hebben ten allen tijde het recht te controleren of er aan de regels wordt voldaan.

In het algemeen geld:

Vermijd zoveel mogelijk het maken van lawaai, overdreven hard staande radio's etc. U bevindt zich immers in een schitterend rustgevend natuurgebied.... Behandel uw mede-vissers, eigenaren en zijn vertegenwoordigers met respect ! Bij de receptie bevinden zich uitstekende douches en toiletgelegenheden voor de karper vissers die geen gebruik maken van een accommodatie.

Reglementen karper vissen:

Alleen NO-KILL vissen!

Nachtvissen is toegestaan.

Met gevangen karper en/of meerval moet zo goed mogelijk (visvriendelijk) worden omgegaan. Een goede landingsmat en ook weegzakken worden door de eigenaren in bruikleen beschikbaar gesteld. Het meenemen van eigen  matten of weegzakken is verboden ! en dus niet noodzakelijk. 

Het is verplicht om de vis weer in een zo goed mogelijke conditie direct na het fotograferen of video opnames terug te zetten. Ga niet lopen sjouwen met vissen. Fotografeer gevangen zware vissen S.V.P. zoveel mogelijk in het water. Verwijder vooraf dus voor het fotograferen, sieraden, horloges etc.

Het zakken van vissen is absoluut verboden.

Om beschadigingen van de vissen te voorkomen mag uitsluitend met visvriendelijke onderlijnmontages worden gevist.

Er mag met 3 of 4 hengels per karpervisser gevist worden. Op de VIP stek 10 maximaal 4 hengels.....

Hengels mogen nimmer onbewaakt achter worden gelaten.

Gedurende de periode 1 maart tot 1 december is vissen op snoek en snoekbaars, of blinkeren verboden.

Het beschadigen, verminken, brandwonden of piercings aanbrengen bij de gevangen karpers is zoals u begrijpt verboden. Bij deze geconstateerde beschreven overtredingen wordt naast verwijdering van het complex ook de Garde de Peche of Gendarmerie ingeschakeld. Bovendien wordt aangifte gedaan bij de Franse Justitie.

Het gebruik van op afstand bedienbare voerboten is toegestaan, maar houd u wel rekening met uw medevissers.

Om allerlei onnodige discussies te vermijden: 

Het onnodig (veel) te ver uitvaren van lijnen is niet meer toegestaan. MAXIMAAL 90 tot 100 MTR recht voor uw geboekte stek is de limit..... 

Het plaatsen van markers via een marker hengel in het meer is niet toegestaan.

Alleen groene bivvy tenten zijn toegestaan.

Haken: Er mag uitsluitend met PLATGEKNEPEN weerhaak of weerhaakloos worden gevist.

Haakmaten Nr 6, 8 en 10 zijn toegestaan.

Benthooks en Long shank haken zijn verboden.

Lijnen: Voorslaglijnen en gevlochten lijn zijn verboden. Met uitzondering van het gebruik voor de onderlijn en bij gebruik van spodhengels.

Montages/onderlijnen: Er mag uitsluitend met visvriendelijke montages worden gevist. Bij lijnbreuk dient het lood altijd gelost te kunnen worden. Verplichte minimale rig tube lengt ca 50 cm.

Witvissen en/of blinkeren is verboden.

Waadpakken en/of lieslaarzen met een minimale opening van 90 cm zijn toegestaan.

Het meebrengen van alle soorten eigen particles etc. is verboden. Karper pellets zijn wel toegestaan. Pinda's zijn verboden.

Op Gaulois zijn zakken pellets (15mm en van prima kwaliteit te koop): prijs voor een zak van 25kg: 55,- euro

Bij aankomst te voldoen:

Borgsom per visser: 100,- Euro. Borgsommen bij aankomst kontant te voldoen. Er is geen pinautomaat op Etang des Gaulois aanwezig !  Bij vertrek, en na inspectie van de gebruikte stek(ken) en materialen etc. ontvangt u de borgsommen eveneens kontant weer retour.

Etang_des_Gaulois_het_meer_04.jpg
Etang des GauloisDe vissenHet meerReglementenPlattegrondAccommodatieOmgevingTarievenExtra info